"Vi tar vårt kött på blodigt allvar!"

Vår restaurang West Coast blir den första restaurangen i Sverige som får använda ursprungsmärkningen Svenskt kött i menyerna.
– Fantastiskt kul. Västkusten är så mycket mer än fisk & skaldjur. I vår närhet finns massor av små producenter som levererar fantastiskt bra kött. Det utnyttjar vi, säger West Coasts köksmästare Fredrik Andersson.

Märket Svenskt kött är en frivillig ursprungsmärkning som innebär att 100 procent av all köttråvara i produkten är från gris, nöt, får eller lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.
– Att utöka vår frivilliga ursprungsmärkning till att även gälla restauranger är ett naturligt steg för oss. Vi vet att 7 av 10 köttkonsumenter vill ha svenskt kött och det här är ett sätt att hjälpa till att göra medvetna val. Därför är vi glada över att West Coast vill vara en föregångare när det gäller märket Svenskt kött på restaurang, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Samarbetet mellan West Coast och Svenskt Kött är ett pilotprojekt och kommer att användas som modell för andra restauranger som också vill använda märket Svenskt kött i sina menyer. Under 2013 kommer vi på Gothia Towers även att börja använda märket Svenskt kött i våra room service-menyer som West Coast ansvarar för.
– Vi vill visa att vårt kött till 100% är svenskt. Att som första restaurang i Sverige få tillstånd att använda märket Svenskt kött och att kunna använda märkningen i våra menyer är fantastiskt. West Coasts ledord är hållbarhet, miljö & medvetna val – ett ställningstagande vi är stolta över, säger Fredrik Andersson.

För mer info om Svenskt Kött, klicka här >>

Av Lena Johansson, Gothia Towers

[top]