Upplev det saltstänkta Göteborg

Den som vill bekanta sig med Göteborg har mängder av alternativ. Om man inte nödvändigtvis måste ha fast mark under fötterna är vattenvägarna ett härligt sätt att upptäcka omgivningarna på.

Gamla klassikern, kanalturen med Paddanbåtarna, har bibehållit sin popularitet genom åren. Vallgraven och kanalerna ifrån 1600-talet har mycket att berätta om Göteborgs historia. Många låga broar, bland andra ”Osthyveln” där alla passagerare måste ducka, passeras på väg till hamnen med klassiska skeppsvarv, fiskhamn och fartygsmuseum.

Om man gillar historia, bör man inte missa båten till Nya Älvsborgs Fästning. Efter en härlig tur ut till fästningsön får man uppleva en dramatiserad historieframställning på fästningen från åren då Göteborgs framtid var hotad av dansken. Idag är Nya Älvsborgs Fästning ett av Västkustens mest populära utflyktsmål.

En vacker fyratimmarskryssning Hisingen runt med god mat och en guide som berättar om de spännande historiska platser som passeras är ett annat sätt att uppleva Bohuslän.

Evert Taube känns märkligt närvarande när Kulturbåtarna erbjuder skärgårdsturer på M/S Svea af Bohuslän, anno 1904. Här står roliga anekdoter, musik, god och hisnande vackra vyer i fokus.

Är ni en större grupp som vill ut på äventyr kan man boka spännande skärgårdsupplevelser såsom hummersafari, fiske och sälsafari hos Kust & Hav.

Det är bara att dra på sig sydvästen och bestämma i vilken riktning upptäcktsfärden ska gå.

För mer info se:
www.stromma.se
www.kulturbatarna.se
www.kusthav.se
www.goteborg.com

Foto: Dick Gillberg