Tore Wretmans guldmedalj till Krister Dahl!

Vår Executive chef, Krister Dahl, har fått ytterligare en fin utmärkelse: Tore Wretmans guldmedalj. Denna utmärkelse går till en person som bland annat: ”på ett synnerligen berömvärt sätt för Svensk kokkonst nationellt och internationellt till en framskjuten position”.
– En galet fin ära, säger Krister Dahl.

I helgen arrangerade Nordiska Kockars Förening sin årliga kongress, med medlemmar från hela Norden, på Clarion Hotel Post här i Göteborg.

Under kongressen arrangerades tävlingar, ungdomsforum, paneldebatter, matmarknader byggdes upp och mycket mer. Inte minst delades Tore Wretmans Guldmedalj ut! Vår Executive Chef, Krister Dahl, fick i år ta emot denna fina utmärkelse!
Tore Wretmans guldmedalj delas ut till: ”… professionell matlagare som på ett synnerligen berömvärt sätt fört Svensk kokkonst nationellt och internationellt till en framskjuten position. Och till yrkesman vars gärning utgjort ett bevarande och ett framskridande av svensk kokkonst.”
– Det är en galet fin ära att få Tore Wretmans guldmedalj av många orsaker. Inte minst är det en av de främsta utmärkelserna inom svensk gastronomi, säger Krister Dahl.

Tidigare guldmedaljörer är Leif Mannerström, och senast Melker Andersson.

Guldmedaljen ”För den svenska kokkonsten” har instiftats av SKF, Svenska Kockars Förening och Svensk Gastronomi, som en hyllning till Tore Wretman för hans ovärderliga insatser för svensk matkultur.
Tore Wretmans guldmedalj räknas som en av de främsta utmärkelserna inom svensk gastronomi.

 

För mer info, kontakta Krister Dahl:
Email: krister.dahl@gothiatowers.com
Tel: 031-750 89 35