Succémusikal till The Theatre

Över 100 000 har sett scenversionen i Stockholm.I vår kommer musikalsuccén Flashdance till The Theatre i Gothia Towers.- Oerhört roligt att få sätta upp denna fantastiska produktion hos oss, säger Daniel Stenbäck, vd Gothia Towers.

Flashdance är en stor produktion som utan The Theatres kapacitet inte hade kunnat sättas upp i Göteborg.
– På detta vis skapar Gothia Towers en ny besöksanledning till Göteborg vilket är helt i linje med vårt uppdrag, säger Daniel Stenbäck.

Filmen banade väg för en rejäl dansvåg på 1980-talet, med diskopumpande musiktema.
Den 6 mars är det återigen dags att plocka fram de neonfärgade benvärmarna och plugga in Irene Cara, Donna Summer och Kim Carnes i hörlurarna. Då är det nämligen västsvensk premiär för dansmusikalen Flashdance, på The Theatre i Gothia Towers.

Musikalen spelas just nu för fulla hus på China-Teatern i Stockholm.

Hanna har huvudrollen
Hanna Lindblad, till vardags bosatt i havsnära Önneredi västra Göteborg, spenderade förra hösten i en dansstudio i New York. Där låg hon i hårdträning i en dryg månad, inför huvudrollen som svetsaren Alex i Flashdance. I Stockholm har föreställningen sedan dess tagits emot med öppna armar – och setts av över hundra tusen personer.

Tongivande är att trion från musikalsuccén Singin’ in the rain har återförenats, det vill säga Hanna Lindblad, Karl Dyall och Rennie Mirro. Trions första musikalsamarbete blev en framgång och belönades med nio Guldmasker 2006. Ett rekord som står sig än.
– Att få spela på hemmaplan i Göteborg är en dröm och att det blir med en jätteensemble på 30 personer är underbart. Hela 2014 har jag veckopendlat till Stockholm. Det blir skillnad i vår när jag bara har tjugo minuter till jobbet, det ser jag fram emot.

Dansyrket sliter vanligen på kroppen, men Hanna Lindblad har inga invändningar. Tvärtom.
– Att få jobba med Bouncegrundaren Jennie Widegrenhar gjort att jag vuxit yrkesmässigt, hon är en av de främsta koreografer jag mött, säger Hanna Lindblad.
Åttiotalet som epok ligger mig personligen nära, inte bara för att jag är född 1980. Flashdance är en av dansfilmerna jag dyrkade när jag var tonåring i Motala, och drömde om att bli dansare. Alex Owens är en drömroll, något av den ultimata utmaningen. Extremt krävande fysiskt, både sett till dans och sång och dessutom är Alex en spännande karaktär med många sidor att gestalta, säger Hanna Lindblad.

The Theatre
Gothia Towers nya showarena The Theatre är varken en teater eller restaurang. Det är något större. Mycket större. Det närmaste du kommer The Theatre ligger troligtvis långt borta på andra sidan Atlanten – i en neonprydd ökenstad.