OS-guld till Sverige!

Idag tog det svenska Kocklandslaget OS-guld i matlagnings-OS i Tyskland.
Krister Dahl, svenska Kocklandslaget lagledare och vår Executive Chef, är en mycket lycklig och nöjd lagledare.
– Åh, det är helt fantastiskt härligt. Jag känner en otrolig lättnad och stolthet, säger Krister.

Idag vid lunchtid stod det klart – Sveriges Kocklandslag vann ett OS-guld i matlagning i tävlingarna som går i Tyskland.
Som första land någonsin fick Sverige full poäng i samtliga bedömningskategorier när laget vann sitt guld. Marginalen till 2:an, Norge, 6,96 poäng, en storseger i dessa sammanhang.
– Jag känner en otrolig lättnad och stolthet över laget och vad vi åstadkommit. Samtidigt en stor tomhet, säger Krister och fortsätter:
– En tomhet för det här gänget har jag lärt känna under en längre period, vi har tränat tillsammans och haft gemensamma mål. Vi har kommit varandra nära och nu, nu är det över. Glädje och tomhet i ett, berättar Krister via en knastrig telefonlinje från Erfurt, Tyskland.

Förra OS:et, 2008, vann ni brons. Nu blev det guld. Varför?
– Ända sen förra OS har vi satsat rejält på detta OS och haft en hög målsättning. Laget har med allt högre intensitet tränat ihop de senaste åren och finputsat på rätterna vi tävlar med.
Det här laget har varit helt fantastiskt att arbeta ihop med. Vi motiverar och kritiserar varandra, och alla har drivit på för att nå vårt mål, ett OS-guld. Vilket vi nu har, det är grymt härligt, säger Krister.

Juniorlandslaget vann även de en guldmedalj vid tävlingarna i Tyskland.
Ett stort grattis önskar vi på Gothia Towers alla OS-guldmedaljörer vi fått idag!

Det elva man starka landslaget består av:
Viktor Westerlind (kock), Jesper Bogren (kock) , Mattias Ljungberg (konditor), Patrik Fredriksson (konditor), Daniel Roos (konditor), Johan Sandelin (konditor), Tom Sjöstedt (kock), Klas Lindberg (kock), Fredrik Hedlund (kock), Fredrik Björlin (kock & lagkapten) samt Krister Dahl (lagledare).

Lena Johansson, Gothia Towers