Måns Backlund är ny köksmästare på Upper House

Krister Dahl, Executive Chef för Gothia Towers restauranger, har handplockat talangen Måns Backlund som köksmästare till Upper House Dining. Upper House byggs ovanpå Gothia Towers andra torn och består av 59 exklusiva hotellrum, en Spa & Relaxavdelning och en restaurang av högsta internationella klass.

Upper House Dinings nya köksmästare Måns Backlund har gedigen erfarenhet av matlagning och har arbetat på flertalet restauranger runt om i Europa, bland annat på Coutenceau i Frankrike och Le Canard i Norge, vilka båda har stjärnor i Guide Michelin. Han har även arbetat som souschef på Jaan i Singapore. Efter en kort sejour i Sverige hade Måns återigen siktet inställt på världen då erbjudandet som köksmästare på Upper House Dining dök upp.
– Det som lockade mig hem till Göteborg var den genuina satsning som Upper House gör. Att få vara en del av den känns fantastiskt och min ambition som köksmästare är såklart att gästerna ska vara mycket nöjda. En stjärna i Guide Michelin redan under första året skulle naturligtvis också vara roligt, säger Måns Backlund.

Krister Dahl är förväntansfull inför öppnandet av Upper House Dining och mycket nöjd över sin senaste rekrytering.
– Måns har en bred erfarenhet från restaurangbranschen och har arbetat på flertalet restauranger i många olika länder. Han fokuserar mycket på samarbetet mellan kök och servis, vilket är oerhört viktigt för att skapa en helhet.  Hans tanke slutar inte vid tallriken utan löper hela vägen från råvarorna till gästernas upplevelse, säger Krister Dahl.

Upper House öppnar den 1 september.
För mer info om Upper House samt för bokning, besök Upper House hemsida: www.upperhouse.se

För mer info, kontakta:
Krister Dahl
Email: krister.dahl@gothiatowers.com