Konstutställning – Mats Wieslander 14 februari-8 mars

Gothia Towers The Gallery får besök av Mats Wieslander och hans konst, skapad med inspiration av naturen, med mönster och effekter framtagna genom styrd slumpmässighet.
Välkommen till en konstutställning utöver det vanliga.

Konst komponerad med hjälp av naturen

”Jag vill få fram struktureffekter och mönster genom styrd slumpmässighet med inspiration av naturens patina. Att kunna testa och inte helt styra resultatet är en skön kontrast till det mycket precisionskrävande retuscharbetet på Mfx, (produktionsbyrå bild/film). Stilarna skiljer sig då jag hela tiden testar hur ojämnheter som byggs upp på tavlan genererar genomslag efterhand nya färger stryks på. Trasor, blomspruta samt spackelspadar tillhör de viktigaste verktygen i skapandet, sällan pensel.

Teknikerna jag använder kommer från många års testande och är svårstyrda. Akrylfärgen spacklas nästan alltid. Det starkpigmenterade bläcket borstas in med fuktig trasa, lägg nytt lager och delar från underliggande lager raderas ur delvis beroende på tid. Andra komponenter kan vara bladguld, rispapper, lim, torrpigment m.m. Vissa av tavlorna har en ytbeläggning av bivax. Tavelmaterialen varierar men kan vara allt från betong och plåt till hardboard samt väv.

Under sommarhalvåret målar jag nästan alltid utomhus och utnyttjar kväll och natt för att låta färgerna torka långsamt på plåt och betongtavlorna, men nyttjar sol för att få bläcket att torka snabbt och partiellt på tavlorna av hardboard och väv. Jag använder oftast handgjorda ramar i råjärn.”
Mats Wieslander

PorträttMW

 

http://matswieslander.se/