Daniel Stenbäck på plats på Gothia Towers

Nu lämnar Petter över nyckeln!

Göteborg, 1 oktober 2013
Idag tillträder Daniel Stenbäck VD-posten på Gothia Towers i Göteborg. Han får nu det totala ansvaret för all hotell-, restaurang- och eventverksamhet. Petter Ullberg, snart före detta VD för Gothia Towers, lämnar nu över nyckeln till Daniel Stenbäck – men han lämnar inte företaget.

Petter Ullberg kvarstår som vice VD i Svenska Mässan Stiftelse med ansvar för färdigställandet av Gothia Towers byggnation som pågår fram till mars 2015.
Nu lämnar Petter Ullberg över nyckeln till Daniel Stenbäck.
– Ja, och det känns jättebra! Efter 13 år på Gothia Towers, som är en verksamhet som lever dygnet runt, kommer det att kännas skönt med lite mer egen tid, säger Petter Ullberg.

Vad har varit det roligaste under din tid som VD på Gothia Towers?
Jag har väldigt många roliga och fina minnen. Till exempel, EU mötet 2001 med 10 av Europas stats och regeringschefer som gäster var en bra utmaning att starta med. Vår italienska restaurang Incontro, att öppna en liten pianobar i lobbyn på hotellet som växte och växte och som till slut växte ur sin lokal och fick flyttas till egna lokaler på Korsvägen! Det är häftigt, säger Petter och fortsätter:
– Det är även de hotellrekord vi lyckats ta samt att vi, trots vår storlek, lyckats hålla en genomsnittlig beläggningsgrad på 74%, år efter år, och att avslutningsvis få vara med att skapa Upper House, vår nya 5-stjärniga produkt, har varit en fantastisk upplevelse, säger Petter Ullberg.

Men nu är det alltså dags att avsluta VD-uppdraget. Idag tar Daniel Stenbäck över.
Daniel Stenbäck kommer närmast från Clarion Hotel Post.
– Det som lockar mig med jobbet på Gothia Towers är den expansiva utvecklingsfasen. Mitt uppdrag blir att ta fram en produkt som står sig internationellt, att ta vara på utvecklingsmöjligheterna och skapa en ny marknad med sikte på Norden, Europa och världen. Jag brinner för den utmaningen, säger Daniel Stenbäck.

Gothia Towers byggnation:
Gothia Towers byggs just nu ut till Europas största mötesanläggning i cityläge. Totalt investeras 1,2 miljarder kronor. När tredje tornet står klart i slutet av nästa år disponerar hotellet 1 200 rum och blir då ett av Europas fem största. Samtidigt skapas nya möteslokaler, restauranger och festvåning.
Redan första september i år invigdes Upper House, påbyggnaden på mittentornet, Gothia Towers 5-stjärniga systerhotell med bl a lyxiga hotellrum, gourmetrestaurang Upper  House Dining och en spa- och relaxavdelning.

Daniel Stenbäck:
Daniel Stenbäck har gedigen erfarenhet från hotell- och mötesbranschen. Han har varit VD på Clarion Hotel Post i Göteborg alltsedan starten, innan dess arbetade han i koncernledningen för Nordic Choice Hotels i Oslo. Han har också varit koncernchef för First Hotels och under en period kongresschef i Kalmar.

För mer information, kontakta:
Petter Ullberg, tel 031-750 88 88 eller via mail: petter.ullberg@gothiatowers.com
Daniel Stenbäck, tel 031-750 88 99 eller via mail: daniel.stenback@gothiatowers.com

För högupplösta foton, kontakta Jimmy Millblad, tel 031-750 89 90 eller via mail: jimmy.millblad@gothiatowers.com